Behandeling Gouda

Met aandacht voor het kind en voor jullie

‘Het kind staat centraal. De ouders spelen een sleutelrol.’ Met dat motto in gedachten wil ik je graag wat meer vertellen over hoe ik behandel.

Het begint… bij het kind. Na de intake heb ik graag de tijd met ouders en kind om te bepalen wat er nodig is om tot een goed vertrekpunt te komen. Vaak zal ik onderzoek voorstellen (niet altijd). Dat doe ik omdat ik vind dat: 1) een kind niet altijd duidelijk kan maken wat er speelt en 2) het kan zijn dat één symptoom heel verschillende achtergronden kan hebben die je met praten, kijken of spelen niet kunt achterhalen.

Het behandelplan

Met of zonder onderzoek, ik rond de eerste fase altijd af met een behandelplan. Dat plan omschrijft drie dingen. Ten eerste een omschrijving van je kind, wat moeilijk gaat, waar relevante talenten en mogelijkheden zitten. Ten tweede een omschrijving van de klacht zoals jullie die als ouders ervaren en zoals ik die als orthopedagoog (soms aan de hand van onderzoek) benoem.

En ten derde formuleert het plan een behandeling: de stappen die ik denk dat er gezet moeten worden en waarom ik denk dat jullie met jullie kind het zo het beste kunnen doen. Ik hou in het plan rekening met talent, vaardigheden en tekorten van kind én ouders. Dat plan bespreken we uitvoerig – je kunt dan ook goed aangeven waarom je denkt dat sommige stappen wél en andere niet goed werken.

Ouders kunnen veel doen

In datzelfde behandelplan zul je lezen dat de rol van de ouders belangrijk is. De sessies in de praktijk zijn ijkpunten, maar tussendoor gebeurt het. Bij jullie thuis, op school en in de weekeindes. Ik geef jullie genoeg steun, leesvoer, tips en ondersteuning om dat goed te kunnen doen. Het is in mijn ogen de beste manier. En ook de fijnste, want je kunt zelf echt iets doen.

Contact met een psycholoog in Gouda

Wil je persoonlijk en deskundig advies in jouw situatie? Bel dan met ons secretariaat, daar zitten medewerkers geschoold in de psychologie die je goed kunnen helpen. Naast een goed advies vinden wij ook een psycholoog die past bij de hulpvraag. Er kan gelijk een afspraak worden ingepland en vaak zonder wachttijd. Bel Psychologen Nederland: 085-4014720.